Очаква се президентът на САЩ Джо Байдън да обяви в следващите

...
Очаква се президентът на САЩ Джо Байдън да обяви в следващите
Коментари Харесай

До дни Байдън може да отпусне нови 800 милиона долара за Украйна

Очаква се президентът на САЩ Джо Байдън да разгласи в идващите дни пакет от военна помощ за Украйна, приблизително същия размер като този от 800 милиона $, разгласен предходната седмица.

Но детайлностите към момента се прецизират.

Това заяви " Ройтерс " като цитира свои източници. 

Администрацията на Байдън предходната седмица обяви 800 милиона $ спомагателна помощ, включително оръжие и съоръжение. 

Ако пакетът от помощ тази седмица е толкоз огромен, колкото се очакваше, това прави общата военна помощ на Съединени американски щати за Украйна на стойност над 3 милиарда $.

Украинските военни са получили спомагателни самолети, както и елементи за ремонт, с цел да могат развалените самолети да летят още веднъж. Това са съобщили от Пентагона във вторник, представени от " Ройтерс " и news.bg.

Украйна се противопостави на упованията на съдружниците и военните специалисти, като освен поддържа своите военновъздушни сили в употреба близо два месеца след началото на съветската инвазия, само че фактически ремонтира самолети и, явно, прибавя към инвентара си.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби не предложи детайлности за това кои страни са дали самолети, само че удостовери нови трансфери и сподели, че Украйна разполага с по-работоспособни изтребители, в сравнение с преди две седмици.

" Те са получили спомагателни самолети и самолетни елементи, с цел да им оказват помощ да вдигнат повече самолети във въздуха ", сподели Кърби на брифинг, без да прецизира.

Кърби сподели, че Вашингтон не е дал никакви самолети на Киев.

" Със сигурност сме помогнали с прехвърлянето на някои спомагателни аварийни елементи, които са помогнали за техните потребности от самолети, само че не сме транспортирали цели самолети ", сподели той.

Все отново това може скоро да се промени. Съединените щати оповестиха проекти за прекачване на съветски хеликоптери в Украйна, които в миналото са били предопределени за Афганистан.

Повече от 50 дни след войната, небето над Украйна все още е оспорвано частично заради флота от самолети и противовъздушна защита на Украйна, в това число портативни ракети земя-въздух, изстрелвани от рамото, предоставени от Съединените щати и техните съдружници.

Това разреши на Украйна да организира доста по-ефективна наземна акция, в сравнение с в случай че Русия имаше въздушно владичество и можеше да пази своите нахлуващи сили от небето.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР